Seuraavat vaihdot on saapunut minulle :)

Tämän lähetti ilmeisesti Kotilaiska, Peikkotytön Yllätysvaihdosta UNI
1777516.jpg

Sitten Decomatskua-vaihdon viimeinen lähetys Miialta, ISO KIITOS!!!
1777498.jpg

Ja Toveri elokuu lähetti tällä viikolla seuraavaa :)
1777504.jpg

Eilen käytiin koiran kanssa röntgenissä kuvauttamassa lonkat ja polvet. Ei saanut ihan loistopalautetta sieltä, mikä olikin jo odotettavissa. Osmo siis on ontunut 5 kuukautisesta saakka takajalkojaan, enemmän vasenta. Silloin lääkäri käski odottaa siihen että Osmo on vuoden vanha ja nyt kävimme antamassa rokotteet ja siellä lääkäri sanoi että kyllä ne kannattaa kuvauttaa, vaikka hänen mielestään ne on suht kunnossa. No mentiin sitten Pieneläinklinikka Nuppiin (missä on muuten todella ihanat ihmiset) ja Osmo oli taas kun kotonaan. Yhtä energinen ja vilkas. Kaikki ihmiset oli niiin ihania sen mielestä :D
Lääkäri sitten räpelsi Osmon jalkoja ja polvista löytyi heti pientä lonksuntaa. Osmo rauhotettiin ja vietiin kuvaukseen. Istuskelin siellä tunnin verran oottelemassa.
Mä muuten inhoon ku rauhottavat eläimen. Se on niin ressukka ihan lössö ja liikkumaton. Inhottavaa! No Osmo tuotiin sitten syliin heräilemään. Ja mentiin sitten kattomaan kuvia ja se kertoi että polvissa on lievä patellaluksaatio, mikä ei todennäköisesti haittaa Osmon kulkua ollenkaan, eli ei tarvitse jatkohoitoa. Mutta lonkista se olikin sitten huolissaan enemmän. Osmohan ontui vasenta jalkaa enemmän ku oikeeta ja nyt kuitenkin selvis että oikeassa on voimakkaammat muutokset. Molemmissa lonkkanivelissä on siis dysplasia.

Nyt odotellaan sitten mitä kennelliitto sanoo, oli siis tarkoitus että Osmo olis mennyt jalostukseen, mutta nyt se ei ole mahdollista varmaankaan, mutta lääkäri sanoi että odotellaan ensin kennelliitosta paperit ja sitten edetään. Eli kysellään ortopediltä mitä lonkan kanssa tehdään, kannattaako leikata vai ei. Lääkäri sanoi että Osmo ei välttämättä tarvitse mitään hoitoa kun on niin pieni ja siro. Mutta ortopedi päättää sen sitten. Osmo sai kuitenkin kipulääkettä annettavaksi satunnaisesti, koska koiran kipua on vähän vaikea arvioida. Lääkettä annetaan jos Osmo ontuu tai jos sillä on tiedossa paljon aktiiviteettia niin silloin etukäteen.

Harmittaa Osmon puolesta että jos sille tulee kamalat kivut myöhemmässä iässä. Nyt kuitenkin Osmolta lähtee pallit :) vähentyypähän merkkailu sisälltä, ainankin toivottavasti!! Tällä hetkellä Osmoo ei voi jättää yksin koko huoneistoon,,,,se kusee muuten meidän sängylle! Joten kun käydään jossain minne sitä ei voi ottaa mukaan, niin se jää Tiukun kanssa keittiöön.

Mutta eiköhän tämä tältä erää riitä päivitykseksi :) Kiitos ihanista lähetyksistä, odottelen INNOLLA seuraavia!

Omii