Ajattelin päivitellä :) Inspiraation sain kun luin Peikkotytön ja Maryleanin blogeja...tuli hiukan nolo olo, koska pitäshän munkin nyt saada päivitettyä lähes päivittäin!! Ärsyttävää on se, että aika ei riitä. Nyt olen kuitenkin vähän hidastanut tahtia. Perhe oireilee sen verran, että nyt on PAKKO luopua jostakin. Ja se on niin rakastamani vapaaehtoistyö. Vähennän vain :) en lopeta kokonaan! Tietenkään.

Koulu, koti ja työ. Siinä on sellanen yhdistelmä. Kaikkia pitäsi keretä tekemään. Mutta eiköhän siihenkin tule helpotusta kun koulu loppuu jouluna 2013. Normalisoituu tämä elämä.

Ja kohta on taas kesä! Joulu tulla jolkottaa kovaa vauhtia!!

Ja nyt, niitä kuvia:


Aloitetaan kesästä. Tiuku se nautti joka hetkestä ulkona :) Takana kasvimaa. Tällä kertaa kasvamassa oli: Mangoldia, kesäkurpitsaa, spagettikurpitsaa, kolmee lajaa hernettä, papuja, sipulia, punajuurta, porkkanaa ja salaatteja. Yrttejä tässä maassa oli rakastamaani salviaa ja sitruunamelissaa. Kukkina löytyi samenttikukka ja kehäkukka.

Kasvihuoneella oli vaarin kasvattamana (osittain mun hoidossa :)) tomaatit, pinaatti ja kurkut.

Yrttispiraali oli täynnä kaikkea ihanaa: Kanelibasilikaa, vuonankaalia, timjamia, kissanminttua, ahomansikkaa, salviaa, minttua, silopersijaa, persiljaa, herneitä, sitruunamelissaa ja sitruunabasilikaa. Ja voi, varmasti unohdin jonkun tärkeän. Tämä spiraali rakentui tuon vanhan karahkan ympärille. Siinä oli ennen punaiset tulppaanit, mutta revein ne pois. Halusin rakentaa tämän :) ja heh, onko se nyt jo kolmas kerta kun vaihdan mieltäni tämän kohdan suhteen. Mutta tämä on pysyvä. Näistä yrteistä valmistui ihania ruokia kesäkeittiössä :) Ens kesänä varmasti kesäkeittiö on enemmän käytössä. Tai ainakin toivon niin!

Tähän väliin Osmosta lötköttely kuva. Koira voi hyvin, kiitos akupunktion! Aivan loistava hoitomuoto! Mietittiin tossa kaverin kanssa, että miksei me kokeilla sitä myöskin itse? Aina vaan viedään koirat sinne XD eli ens kerralla kun viedään niin piikkiä tulee myös omaan kehoon!

Oltiin pappan luona myös. Veli sai ostettua itselleen kameran ja yritti polleilla sillä. Nämä kuvat on otettu minun Sony cyber-shotilla :) tais olla niin että veli veti lyhemmän korren kokemattomuudellaan. Ei siihen kuvaamiseen välttämättä tarvita kauheen laadukasta kameraa, pääasia on että osaa käyttää sitä ;)

Papalla on myös tällainen moottoripyörä :) Jolla sitten ajellutettiin lapsosia :) kaikki viis lapsenlasta innokkaina odottamassa vuoroaan! Ja varsinkin meidän sälli! Se se vasta onkin moottoripyörä ihmisiä! Äitiä jo vähän pelottaa, mutta pappa sanoi viisaasti: mitä nuorempana ostat sille pyörän niin vanhempana menohalut on jo ajettu nuorena :) Onhan täällä kotipuolessakin vaarilla tallissa ihan honda monkey, millä sitten ajellaan aika usesti. Mutta sitten on kivaa ku päsee ison pyörän kyytiin!

 

Tämä kuva onkin sitten kesän uintireissuilta! Mentiin ihan limusiinilla rannoille :D Käytiin kaupassakin ja oli se varmaan näky kun minä nousen ihan hikisenä ja tukka sekaisin tuolta limusiinista ulos kahden riitelevän lapsen kanssa (veljen tyttö ja meijän sälli) XD Julkkiksia varmaan odottivat :) Mutta lapsilla oli hauskaa. Käytiin sellasessa moottoripyöränäytteyssä siskon lapsien ja veljen lapsen kanssa (ja mein oli kans mukana) tolla samalla härvelillä. Kyllä oli lapsilla NIIN hauskaa! Limusiini oli lainassa siis sattuneista syystä...

Loppukesästä käytiin siskon porukoiden kanssa Heurekassa, koska siellä oli noita jättiläisiä. Kuvassa siskon poika. Meidän poika pelkäs tota ihan kamalasti, mutta muut dinosaurukset oli kuulemma ihan nössöjä :)

Ja nyt päästäänkin osuuteen askartelu:) olen koko syksyn siis mennyt milloin missäkin projektissa työssä. On ollut kerhoa, leirejä ja joulumarkkinoita. Siivouskeikkaa ym ym. Ja osan näisä töistä olen tehnyt vapaaehtoisena. Ihan vain kartuttaakseni osaamistani. Ja ihan omaksi ilokseni. Olen tarvinnut tätä, ihan oman mielenterveyden takia, vaikka mitään hätää ei ole ollut :) Olen vain ikikiitollinen siitä että olen löytänyt oikean työporukan ympärilleni! Se jos mikä on voimauttavaa! (huomatkaa, koulusta jotain sanoja tarttunu ;))

Eli joulumyyjäiset Vihdin 4H-Yhdistyksen nuorisotyön hyväksi...olen väsännyt tälläistä:

Sydämiä ja sydämiä ja vielä kerran sydämiä. Nämä kulkevat nimellä Väriterapiasydämet. Niitä saa ostaa minulta 4e hintaan ja tuotto menee puhtaasti nuorisotyöhön. Näitä on ollut ihana virkata. Olen niin iloinen näitä virkatessani. Jokainen heistä on yksilö, yksikään ei ole samanlainen.

 

 Nämä huopaheijastimet on 2e kipale ja ovat osittain nuorten itse tekemiä. Minä tietty oon näitä eniten väsäillyt, mutta nuoret ovat sitten auttaneet heijastinten laittamisessa ym.

Tässä sitten hieman myyntipöytää joulumyyjäisistä. Nuo sellofaanijutut ovat kukkasia jotka on istutettu kahvikuppeihin: aloe veraa, kaktusta ja joku köynnöskasvi, en muista mikä :) nämä ovat 4e kpl. Pöydällä on myös syttyruusuja, mutta niitä ei oikein näy. Ja kuivatut suppilovahverot on myös tuolla piilossa. Niiden hinta on 4e ja ovat pakattu minigrip -pusseihin (1/2 litran). Olen itse kerännyt ja kuivattanut. Suppilovahveroita olikin tänä syksynä, niin kuin muitakin sieniä, aivan valtava määrä! Niitä löytyy varmasti vieläkin. Villasukat ovat meillä myynnissä, mutta tulevat eri yhdistykselle -> Vihdin Vanhusten Tuki ry:lle, tuotteet ovat vanhusten tekemiä. Villasukkien hinta riippuu (8-20e kpl) koosta.

 

Pakko tähän loppuun laittaa kuva kaktuksesta jolla on silmät :) lähti tämäkin lahjaksi eräälle mummolle! Näitä erikoisuuskaktuksia löytyy myös. 2e kpl.

NIin ja vielä. Meidän lapsu täytti 28.11 3 VUOTTA!!! Onnea rakas lapseni :) hän teki itse kortit. Värityskuva ja sitten vaan väriä käteen. Sitten väritettiin ja mietittiin mikä kortti tulee kenellekkin. Sitten leikattiin ja liimatiin kuva korttiin ja kirjekuoreeseen. Hyvä minä kun muistin ottaa valmiista kortista kuvan.....Synttäreillä tarjottiin toasteja, salaattia ja kaikkea mässyä. Kummitäti leipoi kakun ja hyvää muuten oli!! Siitäkään ei kuvaa :( mun kamera oli ollu yön autossa ja kun sen toi sisälle se veti huuruun koko kameran...sillä mitään voinu kuvata :( mutta vieraat kuvas ja mä odottelen tällä hetkellä niitä saapuvaksi itselleni.

Huhhuh, tähän päivitykseen meni muuten 1,5H! Kamalan hidas ladata noita kuvia tonne albumiin...mutta en silti luovu vuodatuksesta :) 
Tänään on ihana päivä, ulkona on pakkasta ja aurinko paistaa. Pojat nukkuu ja mä kirjottelen hiljaisuudessa. Tänään aloitetaan joulukorttisavotta ja joululahjapaja. Toivottavasti saan niistä lahjoista kuvaa otettua ja laitettua tänne. Kiire, mene pois minusta!

Hyvä mieli ;)

Terkuin, Omii