Eli kaikista haastavin kohta näissä pallojen teossa on se että miten ne saa pysymään kasassa. Mullakin meni jokunen hetki ennen kun onnistuin täydellisesti.

Ensin otetaan massaa kätösiin ja puristetaan käsien välistä vettä hiukan, ei kaikkia. Sitten pyöritetään niin ku lihapullaa, sitten taas puristetaan kokoon vähän ja taas pyöritellään. Jos pallo alkaa halkeilemaan, niin lisää massaa rakoon ja jatka pyörittelyä ja puristelua. Pallo on valmis kun se "tuntuu" kuivalta, mutta liian kuivaksi sitä ei kannata puristella (tulee liian tiivis ja kuivuu hitaasti). Laitetaan pallot kuivumaan vahvalle pahville. (jos löytyy joku lämpimä paikka niin sinne vaan!Takan läheisyydessä paras :))

Ja sitten ihan tähän miten tehdä se massa. Kahdesta kuuden munan kennosta tulee 9 suurta palloa...Revitään kaksi kennoa (suosittelen pieniä eriä, koska aikaa menee kuitenkin jonkin verran pyörittelyssä) aika pieniksi palasiksi ämpäriin. Lasketaan vettä niin että palaset peittyy. Annetaan vetäytyä vuorokausi ja lopuksi survautetaan survimella massa tasaiseksi. Ei sen kummempaa!

Minä en laita mitään tuohon sideaineeksi koska luulempa että siinä kennossa jo itsestään on...ja mitä tiiviimmäksi sen pallon saa niin sen parempi siitä tulee. Ja mitä sitä lisäilemään mitään...ekoilun mielessä. Mutta jos haluaa kuitenkin koittaa niin liisteri on sitten se vaihtoehto. Määrä riippuu annoksen koosta...joku 1-2rkl tähän kahden kennon satsiin.

jopas minä selitin taas...tosi resepti :) hehe